Team Europe on rakentanut World Cupissa melkoisen tarinan. Vastoin kaikkia odotuksia kahdeksan eri maan pelaajista koostuva joukkue eteni Kanadan vastustajaksi turnauksen finaaleihin.

Nyt joukkue on selkä seinää vasten hävittyään finaaleiden avausottelun Kanadalle. Mikäli eurooppalaiset häviävät yöllä, voi se olla koko joukkueen viimeinen ottelu.

– Koska meillä ei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta, pystymme erittäin hyvin keskittymään nykyhetkeen, joukkueen päävalmentaja Ralph Krueger sanoi World Cupin virallisilla verkkosivuilla.

Joukkue ei ole valmis päättämään tarinaansa vielä. Kanada ei ollut ylivoimainen finaaleiden avausosassa.

– Monet pelaajat pukuhuoneessamme tietävät, että tämä voi olla heidän ainoa mahdollisuutensa edes pelata tässä turnauksessa, hyökkääjä Frans Nielsen sanoi.

– Tämä on meidän pelaajille iso ottelu.

Mikäli joukkue pystyy vielä nostamaan tasoaan toiseen finaaliin, eikä Kanada yllä tasolleen, voi turnaus venyä vielä yhden ottelun verran.

– Olin todella ärsyyntynyt tappiomme jälkeen. En sano, että meidän olisi pitänyt voittaa ottelu, mutta olimme melko lähellä heidän kaatamistaan. Uskon, että se antaa meille uskoa toiseen otteluun, maalinteossa avausfinaalissa onnistunut Tomas Tatar sanoi.