Nashville Predatorsin ykkösvahti ja Leijonien mukana World Cupissa ollut Pekka Rinne ei turhia murehdi NHL:n päätöksestä pienentää maalivahtien varusteita.

Varusteiden pienentämisellä haetaan vastauksia NHL:ää ainakin jollain asteella vaivaavaan maalinteko-ongelmaan. Maalimäärät ovat vuosien aikana laskeneet ja esimerkiksi 100 tehopisteen ylittäjiä ei runkosarjassa juurikaan enää ole.

Valtaisa itseluottamus

Rinnettä varusteiden pienentämisessä kiinnostaa ainoastaan yksi seikka.

– Maalivahtina on ainoastaan yksi asia, jota murehdit, ja se on turvallisuus, Rinne paaluttaa The Associated Pressin haastattelussa.

– Olkapääsuojia, patjoja ja mitälie on mahdollista kaventaa. Mutta toivottavasti he pitävät huolen siitä, että maalivahdit eivät loukkaannu.

Rinne on 195-senttisenä ja 98-kiloisena pelaajana erittäin peittävä maalivahti. Kun siihen lisätään atleettisuus, niin varusteiden pienentäminen ei juuri murehduta.

Toisaalta taas Rinteen kohdalla voidaan puhua valtaisasta itseluottamuksesta. Esimerkiksi yli kaksimetrinen Ben Bishop on nimittäin kritisoinut varusteiden pienentämistä ja kuvaillut kavennettuja housuja nimellä ”pillifarkut”.