Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho voivat viilettää tapaninpäivänä alkavissa nuorten MM-kisoissa, mutta todennäköistä se ei ole. Asiasta kertoo Iltalehti.

Nuoret Leijonat koostuu lähinnä kotimaan seurojen pelaajista, mutta mukana on myös esimerkiksi SHL:n Frölundaa edustava huippulupaus Kristian Vesalainen. MM-jäälle Montrealiin Suomi voi saada vahvistuksia myös AHL:n puolelta.

Tämä avaisi oven viime kisojen sankareille – Laineelle, Puljujärvelle ja Aholle. Kolmikon – ja erityisesti Laineen kisapaikka – on silti äärimmäisen epätodennäköinen. Sen verran vakuuttavasti Laine on kautensa aloittanut Winnipeg Jetsin paidassa. Ahosta ja Puljujärvestä eivät myöskään hevillä NHL-seurat hevillä luovu kesken kauden.

– NHL:ssä pelaavat pelaajat eivät sääntöjen mukaan tule pelaamaan kisoissa. Mutta jos me niin hyviä pelaajia tuotetaan, niin sehän on erittäin hyvä asia, valmentaja Jukka Rautakorpi valistaa pelaajien tilanteita lehdelle.

Muut Pohjois-Amerikan vahvistukset ovat huomattavasti todennäköisempiä. Esimerkiksi viime kesänä NHL:n varaustilaisuudessa varattu numero viisi Olli Juolevi on kovan luokan vahvistus kultaa puolustavalle nuorelle Leijonat-ryhmälle.

– Juniori- ja yliopistosarjoissa pelaavat, kuten Olli Juolevi ja Henrik Borgström, ovat meidän pelaajia, Rautakorpi kertookin.

Voit lukea Iltalehden alkuperäisen uutisen tästä.