Patrik Laineen ja Winnipeg Jetsin koitokset jatkuvat Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä vierasottelulla Washington Capitalsia vastaan.

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran vasta muutama päivä sitten, moni hieraisi silmiään. Laine oli pudotettu ensimmäisestä nyrkistä kakkoskentälliseen. Samaan hengenvetoon Jetsin valmennusjohto oli myös pudottanut Laineen kakkosylivoimaan.

Torstain aamujäiden perusteella Laineen ketjukaverit olisivat taas vaihtumassa. Winnipeg Free Pressin toimittajan Paul Wiecekin mukaan suomalainen viilettäisi Capitals-ottelussa nyt 3. ketjussa. Näin Laine on saamassa ketjukavereikseen Joel Armian sekä Adam Lowryn.

Moni voisi nopeasti ajatella, että Laineen pudottaminen hierarkiassa on huono merkki. Totuus on kuitenkin se, että Laine on aloittanut kauden juuri niin hyvin kuin mitä 18-vuotiaalta voi odottaa. Ja itse asiassa se, että ketjuja muutellaan, ei kerro yhtään mitään luottamuksesta Lainetta kohtaan.

Jos kyse ei ole luottamuksesta, niin mistä sitten

Jets-valmentaja Paul Maurice on kertonut medialle kokeilevansa erilaisia kombinaatioita. Kyse on ikivanhasta jokaista valmentajaa jäytävästä kysymyksestä: miten jokaisesta pelaajasta saadaan puristettua mahdollisimman paljon irti. Siksi Lainettakin on siirretty milloin mihinkin vitjaan.

Ja juuri tästä on kyse myös nyt tulevassa pelissä, kun Lainetta kokeillaan 3. ketjussa.

– Lowry ja Armia ovat tilastojen mukaan luoneet eniten maalipaikkoja tasakentällisin pelattaessa. Joten Patty sopii hyvin tuohon, Maurice kertoi Winnipeg Free Pressille.

Ja eiköhän sitä YV-vastuuta riitä Laineelle edelleen. Kun kerta Laineen pyssyn käyttö halutaan maksimoida.

Erilaiset kokeilut ovat vain ja ainoastaan hyvä asia. Kun sopivat kaverit löytyvät, alkaa Laineen ruoska heilua kovemmin kuin koskaan aiemmin.

Ja ensi yönä Suomen aikaa Laine pääsee pelaamaan parhaassa Jets-tarjoilussa!