Entinen huippukiekkoilija ei kiirehtisi Puljujärven kanssa – ”Kuvitelkaapa tilannetta parin vuoden päästä”

© Kuva: Getty Images

Kanadalaisen TSN-sivuston asiantuntija ja entinen huippukiekkoilija Ray Ferraro toppuuttelee innokkaimpia Oilers-faneja – ja ehkä myös suomalaisia kiekkoseuraajia – hyviä otteita esittäneen Jesse Puljujärven suhteen.

Pulju on pelannut vahvasti Leon Draisaitlin ja Patrick Maroonin rinnalla, mutta Ferraron mukaan nuorukaisen rahkeet eivät vielä aivan riitä NHL:n kovimmassa kyydissä – tässä vaiheessa. Potentiaalia Edmontonin ykkösvaraukselta ei sen sijaan puutu.

– Hän näyttää vielä aivan poikaselta vaikka onkin isokokoinen. Mutta kuvitelkaapa tilannetta parin vuoden päästä. Mielestäni hänen roolinsa on nyt ihanteellinen, Ferraro sanoi.

Edmonton-fanien päiväunissa Puljujärvi paukuttaa maaleja Oilers-tähti Connor McDavidin laiturina, mutta tässä vaiheessa lienee viisainta kehittää suomalaisnuorukaista askel kerrallaan ja kasvattaa vastuuta kokemuksen myötä. Tästä huolimatta Puljujärvi pääsee näyttämään kyntensä todella kovien pelimiesten kanssa: Oilersia seuraavan kiekkotoimittaja Bob Staufferin mukaan Pulju istutetaan lauantain Islanders-ottelussa samaan ketjuun Ryan Nugent-Hopkinsin ja Benoit Pouliotin kanssa.

Kaiken hehkutuksen ja kovien odotusten keskellä on tärkeää muistaa, että Puljujärvi on vasta 18-vuotias – hänen kuuluukin näyttää vielä poikaselta. Myös Ferraro pistää odotukset oikeisiin mittasuhteisiin.

– Jos hän tekee sellaiset 10–11 maalia, se olisi kerrassaan loistava suoritus. Koska se ei ole helppoa.