Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask on kenties elämänsä vireessä. Viime yönä hän toimi joukkueen voiton takuumiehenä, kun Buffalo Sabres kaatui puhtain lukemin, 4-0.

Itse asiassa Rask on toiminut voiton takuumiehenä tällä kaudella jo useampaan otteeseen. Hän on pelannut sesongin aikana kahdeksan ottelua, joista Bruins on voittanut todella kovat seitsemän kappaletta.

Rask onkin noussut nyt NHL-vahtien voittotilastoissa jo toiselle sijalle, jonka hän jakaa yhdessä Carey Pricen ja Henrik Lundqvistin kanssa.

Kova temppu

Raskin suoritusta voidaan pitää äärimmäisen hienona, sillä hän on joutunut lepäämään lyhyen alkukauden aikana jo kolme ottelua loukkaantumisen vuoksi.

Hän onkin tällä hetkellä NHL:n yksi kuumimpia maalivahteja, kenties heti Montreal Canadiensin Carey Pricen jälkeen. Kanadalainen on nimittäin voittanut kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua.

Voittotilaston kärjessä on tällä hetkellä – usko tai älä – Edmonton Oilersin ykkösvahti Cam Talbot, joka on voittanut 12 pelaamastaan ottelusta kahdeksan kappaletta.