Alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen valmistavassa ottelussa Slovakia ei ollut nuorille Leijonille mitään muuta kuin maistuva suupala.

Suomi siirtyi jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle, kun Vili Saarijärvi ja Kristian Vesalainen osuivat. OHL:ssä tällä kaudella loistanut Janne Kuokkanen, joka on Carolina Hurricanesin viime kesän varaus, syötti molemmat osumat.

Toisessa erässä, ajassa 27 tasan, oli jälleen maalinteon aika. Tällä kertaa asialla oli Joona Luoto, joka iski tarkalleen kahdeksan minuuttia myöhemmin myös Leijonien neljännen osuman. Vesalainen iski puolestaan illan toisen neljä sekuntia ennen erätaukoa.

Päätöserään vielä viimeiset niitit – maistuva kenraali

Kolmannen erän alkajaisiksi Arttu Ruotsalainen vei Suomen upeasti jo 6-0-johtoon. Valitettavasti ajassa 52:00 paloi Veini Vehviläisen nollapeli, mutta riemun nosti ylimmilleen neljä minuuttia ennen loppua ylivoimalla hattutemppunsa viimeistellyt Vesalainen.

Vesalaista pidetään yleisesti ottaen ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa ykköskierroksen varauksena ja tässä ottelussa hän vain vahvisti asemiaan.

Loppulukemat 8-1 iski Ruotsalainen ja hänkin siis kiitti ja kumarsi ottelussa kahden maalin edestä. Kuokkanen syötti ottelussa kolme maalia. Ottelu oli Suomen viimeinen harjoitusottelu ennen MM-turnausta, jossa se puolustaa maailmanmestaruutta.

Tilastot:

06:26 0-1 Saarijärvi (Kuokkanen, Välimäki)
12:30 0-2 Vesalainen (Kuokkanen)
27:00 0-3 Luoto (Björkqvist, Mattila)
35:00 0-4 Luoto
39:56 0-5 Vesalainen (Borgström, Kuokkanen)
43:00 0-6 Ruotsalainen (Koivula)
52:00 1-6 Ruzicka
56:00 1-7 Vesalainen YV
56:30 1-8 Ruotsalainen