Columbus Blue Jacketsin organisaatiossa pelaava Joonas Korpisalo pääsi tekemään viime kaudella hieman varkain läpimurtonsa NHL-tasolle.

22-vuotias porilainen aloitti viime kautensa AHL:n puolella, mutta Columbus Blue Jacketsissa tapahtuneet maalivahtien loukkaantumiset nostivat hänet hetkessä NHL-tasolla ykkösvahdiksi.

Kausi maailman kovimmassa kiekkoliigassa sujuikin mallikkaasti, sillä Korpisalo pelasi runkosarjassa 31 ottelua, torjuntatilastoin 92,00/2.60.

Lopullinen läpimurto antaa odottaa

Kuluvan kauden piti olla se lopullinen läpimurto, minkä myötä paikka ylhäällä lunastuisi pysyvästi. Hänen uskottiin yleisesti syrjäyttävän kakkosvahtina Blue Jacketsissa torjuvan Curtis McElhinneyn ja nousevan huippuvahti Sergei Bobrovskyn varavahdiksi.

Ikävä loukkaantuminen kuitenkin pilasi suunnitelmat ja kauden aloitus viivästyi. Sen myötä hänen pelinsä käynnistyivät NHL:n sijaan AHL:ssä, eikä kaikki ole sujunut aivan niiden suotuisimpien tähtien alla.

Tähän mennessä Korpisalo on pelannut AHL:ssä kymmenen ottelua ja niistä hänen torjuntatilastot ovat 89,90/2.87. Tässä vaiheessa kautta hän on jäänyt myös AHL-tasolla kakkosvahdin rooliin, kun ruotsalainen Anton Forsberg on kiilannut nokkimisjärjestyksessä edelle ja pelannut vakuuttavasti.