Nuoret Leijonat ajautuivat valitettavasti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa siihen tilanteeseen, että joukkue avaa tänään – vain vajaa vuosi MM-kullan jälkeen – karsintasarjan Latviaa vastaan.

Luonnollisesti pääpointti paras kolmesta -systeemillä pelattavassa karsintasarjassa on sen hoitaminen tyylipuhtaasti, koska paikkaa A-sarjassa ei ole todellakaan varaa menettää.

Samaan aikaan pelit ovat todella tärkeitä myös pelaajille itselleen. Nämä ovat nimittäin niitä viimeisiä paikkoja näyttää NHL:n kykyjenetsijöille sitä osaamistaan, mitä joukkue ei ole vielä kyennyt turnauksessa näyttämään.

Käynnissä olevan turnauksen jälkeen ne näyttöpaikat käyvät nimittäin vähiin.

Onkin tosiasia, että pelaajilla on mahdollisuus osoittaa heikkojen otteiden johtaneen osaltaan myös pelaajiston ja valmennusjohdon välisistä ongelmista. Näiltä osin saatiinkin vahvat signaalit heti ensimmäisessä ottelussa, jossa Jussi Ahokas oli päävalmentajana, kun puolivälieriin etenevä Sveitsi kaatui numeroin 2-0.

Katseet ykköskierroksen kavereissa

Vuoden 2017 varaustilaisuutta on pidetty etukäteen erinomaisena jatkumona viime kesän tykitykselle, sillä järjestään kaikki kykyjenetsintätoimistot ovat ennakoineet suomalaispelaajie menevän 1. varauskierroksella neljästä kuuteen kappaletta.

Erityisesti näillä kavereilla, joita ovat Eeli Tolvanen, Kristian Vesalainen, Robin Salo, Miro Heiskanen, Urho Vaakanainen ja Juuso Välimäki, on siis nyt viimeiset hetket osoittaa, että he todella kuuluvat tuonne varausluokkansa kärkikatraaseen.

Toki omat seurajoukkuepelit, etenkin Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa, painavat paljon, mutta joka tapauksessa tässä puhutaan todella isoista asioista.

Näissä tulevissa Latvia-peleissä, jotka muuten Yle näyttää kaikkien iloksi, pelataan siis alle 20-vuotiaiden junnujoukkueen tulevaisuuden lisäksi tavallaan vielä isommista asioista.

Näissä otteluissa pelataan yksittäisten pelaajien tulevaisuudesta seuraavaksi 25 vuodeksi, kenties jopa pidemmäksi aikaa, kun mietitään kaikkia pelaajauran jälkeisi’ valintoja.