NHL:ssä tänä päivänä pelaavat suomalaiset Joonas Donskoi ja Miikka Salomäki ovat saaneet tunnustusta raahelaiselta kasvattiseuraltaan. Nykyään kolmosdivisisioonassa pelaava Teräs-Kiekko nimittäin nosti molempien pelaajien paidat kotihallinsa kattoon.

Molemmat pelaajat ovat käyneet luonnollisen seurapolun pohjoisemmassa Suomessa. Nykyiset NHL-pelaajat edustivat ensin TeKiä, josta Donskoi siirtyi Kärppien alle 16-vuotiaiden joukkueeseen. Vuotta nuorempi Salomäki seurasi myöhemmin perässä, kun hän lähti Kärppiin vanhemmalla iällä poiketen sitä ennen myös Laset HT:ssa.

24-vuotias Donskoi ponnisti lopulta Kärppien liigajoukkueesta San Jose Sharksin riveihin kaudeksi 2015-16. Salomäki puolestaan lähti samaisesta joukkueesta jo vuosia aiemmin, kun hän siirtyi Nashville Predatorsin organisaatioon kaudeksi 2013-14.

Nyt pelaajien kasvattiseura TeKi on muistanut tunnettuja pelaajiaan upealla tavalla. Molempien pelaajien paidat komistavat vuonna 1979 perustetun jääkiekkoseuran jäähallin kattoa.