Suomalaisen jääkiekon suurimpiin legendoihin lukeutuva Jari Kurri toimi juhlakaluna Los Angeles Kingsin kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

56-vuotias Kurri edusti Kingsiä viiden kauden ajan vuosina 1991-1996. Hän muodosti seurassa pelottavan vaarallisen tutkaparin yhdessä Wayne Gretzkyn kanssa.

Kurri aloitti NHL-uransa Edmonton Oilersissa, mutta kaudeksi 1990-91 hän siirtyi Italian pääsarjaan. Tämän jälkeen suomalaishyökkääjä palasi NHL:ään ja Los Angeles Kingsiin. Kysyttäessä Kurrilta mitä hänellä tulee mieleen Kings-ajoilta, oli vastaus yksinkertainen.

– Pelaaminen uudestaan Waynen (Gretzkyn) kanssa, koska olin Euroopassa yhden vuoden. Tiesin pelattuani vuoden Euroopassa, että haluan takaisin NHL:ään.

Jääkiekko on valtava laji

Nykysin Jokereiden GM:nä toimiva Kurri kertoi myös nähneensä vierestä kuinka suureksi lajiksi jääkiekko oli kasvamassa – ja kasvu jatkuu edelleen.

– Näen, että se on maailmanlaajuinen peli. Joukkueeni (Jokerit) pelasi Kiinassa neljä päivää sitten, joten se alkaa olla iso. Kuka olisi uskonut, että me pelataan jääkiekkoa Kiinassa, Pekingissä? Mutta niin se menee, Kurri päätti.

Lähde: Los Angeles Times