Mikael Granlund pelaa pisteiden valossa huikeaa kautta.

43 pelatun ottelun jälkeen Granlundilla on kasassa 36 pistettä. Hänen yhden kauden ennätyksensä on 44 pinnaa, joten näillä näkymin ennätys paukkuu kevään mittaan komeasti.

Mutta pisteet ovat vain osa Granlundin peliä. Suomalaishyökkääjä on äärimmäisen vastuuntuntoinen pelaaja, joka ei oio kulmia. Hän hoitaa puolustusvelvoitteensa tunnollisesti, mikä keskushyökkääjän tontilla osittain vaikutti melko maltillisiin pistemääriin.

Nyt ollaan joka tapauksessa tilanteessa, jossa Granlund on yhä tunnollinen, mutta tekee silti aiempaa enemmän pisteitä. Laiturin tontilla kun puolustusvelvoitetta on hieman vähemmän. Pisteet ja tunnollisuus ovat hyvä yhdistelmä, kun seuraavaa kapteenia aikanaan valitaan.

– Hänessä on valtavasti luonnetta, hän huokuu sitä, Minnesota Wildin jääkiekkoasioiden neuvonantaja ja entinen pelaaja Andrew Brunette sanoi Star Tribunen haastattelussa.

– Olen aina sanonut, että hänestä voi jonain päivänä tulla kapteeni. Niin paljon hänessä on luonnetta.

– Hänestä ei koskaan tule äänekästä (johtajaa), mutta hän näyttää esimerkkiä. Ja isoissa peleissä hän on niitä kavereita, joita haluaa omaan joukkueeseen. Hän nousee tärkeillä hetkillä esiin.

– Joillain kavereilla on kyky pelata parhaalla tasollaan tärkeimmillä hetkillä.