Minnesota Widlin Mikael Granlund pelaa elämänsä parasta kautta ja sen vuoksi monet ovat ajatelleet tämän vuoden olleen suomalaishyökkääjän läpimurtokausi. Näin ei kuitenkaan ole.

24-vuotias Granlund on 54 ottelun jälkeen komeissa tehopisteissä 15+34=49, jonka myötä hän on rikkonut jo yhden kauden piste-ennätyksensä. Samassa ketjussa yhdessä kapteeni Mikko Koivun ja Jason Zuckerin kanssa tulosta on syntynyt.

Suomalaishyökkääjän otteitä läheltä seurannut Koivu kertookin, ettei tämä ole läpimurtokausi, vaan se on tapahtunut jo huomattavasti aiemmin.

– Näen paljon muutakin kuin vain tehopisteet. Ne yleensä kiinnittävät ihmisten ja medioiden huomion ja silloin ajatellaan, että nyt hän pelaa läpimurtokauttaan. Mutta minusta se tapahtui jo aikoja sitten, Koivu sanaili NHL.comille.

– Kyse on kokonaisvaltaisesta pelistä. Totta kai pisteet ovat tärkeitä, mutta joukkuekaverina ja varsinkin ketjukaverina arvostan kahdensuunnan pelaamista. Hän puolustaa hyvin ja ansaitsee siten kiekon, Koivu kehui.

Granlundin peli otti suuria harppauksia eteenpäin viime kauden lopulla, kun hänet siirrettiin sentterin paikalta Koivun laidalle. Tämä jälkeen tulos on ollut tuhoisaa, eikä ketjukoostumusta olla enää rikottu.