Suomalaismaalivahti Atte Tolvanen, 22, pelaa uskomattoman hienoa kautta Yhdysvaltojen yliopistosarjassa WCHL:ssä, joka on NCAA:n alaisuudessa toimiva sarja.

Tolvanen on pitänyt seurajoukkueensa Northern Michigan Wildcatsin maalin puhtaana jo viiden viime ottelun ajan. Suomalaisvahti on pitänyt maalinsa puhtaana siis jo yli 300 minuuttia. Samalla hän on pysäyttänyt 196 laukauksesta jokaisen.

Espoon Bluesissa ja Porin Ässissä juniori-ikäisenä pelannut Tolvanen siirtyi Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2013-14, jonka jälkeen hän on edustanut kolmea eri seuraa. Wildcatsissa hän pelaa nyt toista kauttaan.

Viisi nollapeliä sivuaa NCAA:n nollapelien ennätysputkea ja WCHA:ssa kyseinen temppu on uusi ennätys.

WCHA Men's Hockey

@WCHA_MHockey
196 shots. 196 saves. @NMUHockey goaltender @TolvanenAtte sets #WCHA record & ties @NCAAIceHockey mark with 5-straight shutouts. #WeAreWCHA