Jääkiekkolegenda Jere Lehtisen paita nousee ansaitusti ensi kaudella Dallas Starsin kotipyhätön kattoon. Seura haluaa kunnioittaa koko NHL-uransa Dallasia edustaneen Lehtisen huikeaa uraa.

Lehtinen tuli tunnetuksi etenkin loistavana puolustavana hyökkääjänä. Hän ansaitsi parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn peräti kolme kertaa uransa aikana. Hän myös muodosti hyökkäyssuuntaan tehokkaan tutkaparin Mike Modanon kanssa.

Lehtisen pelaajaura päättyi vuonna 2010. Hän on pelannut Dallasin paidassa kolmanneksi eniten otteluita seuran historiassa. 875 otteluun Lehtinen tehtaili 514 (243+271) tehopistettä. Hän voitti Stanley Cupin Dallasin paidassa vuonna 1999.

Mr. Fix-It

Dallasissa suomalaistähti tunnettiin lempinimellä Mr. Fix-it. Mistä tämä lisänimi juontaa juurensa? Siihen kenties parhaimman vastauksen tarjoilee Lehtisen entinen pelikaveri Craig Ludwig.

– Hän oli aina Mr. Fix-it. Valmennus pystyi laittamaan Lehtisen mihin ketjuun tahansa, jolla oli ongelmia, ja hän aina automaattisesti ”korjasi” ketjun pelin, Ludwig sanoo SportsDayn verkkosivuilla.

– Hän oli yksi parhaita pelaajia joukkueissa joissa pelasin. Hän teki asioita, joita muut eivät pystyneet tekemään.

Kyse oli siis ennen kaikkea siitä, että Lehtinen hoiti ketjunsa puolustusvelvoitteet kuntoon. Hän teki pelaajista ympärillään parempia. Tämän lisäksi hän pystyi tekemään hurjan kovaa tulosta myös hyökkäyspäähän.

– Hän on sellainen pelaaja, jonka mukaan yritän muovata pelaajiani. Hän pystyi tekemään maaleja, taklaamaan ja tekemään kaikkia oikeita asioita. Hän oli hemmetinmoinen pelaaja. Yksi parhaista kahden suunnan pelaajia lajin historiassa, sanoi puolestaan Dallas Starsin nykyinen päävalmentaja Lindy Ruff.

Lehtinen muistetaan myös vuoden 1995 maailmanmestarijoukkueen Tupu-Hupu-Lupu -ketjun jäsenenä. Muut kaukaloa dominoineen ketjun jäsenet olivat Ville Peltonen ja Saku Koivu.