Winnipeg Jetsin Patrik Laine onnistui torstaina maalinteossa, kun Pittsburgh Penguins kaatoi joukkueen jatkoajalla maalein 3-4.

18-vuotias suomalainen osui ottelun toisessa erässä, kun hän sai kiekon takatolpalle upeasta esityöstä. Laine ei erehtynyt varmasta maalipaikasta, vaan iski joukkueensa 2-1-kavennusmaalin. Syötön tarjoilivat Mark Scheifele ja Mathieu Perreault.

Maali oli Laineelle kauden 27. osuma. Sillä hän nousi jakamaan tulokkaiden maalipörssin kärkitilaa Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin kanssa.

Suomalaistähden osuma jäi kuitenkin vain lohtuosumaksi, sillä ottelun hahmoksi nousi Sidney Crosby. Kanadalaistähti syötti kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja naulasi itse pelin voittomaalin vain 28 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Crosby ylitti samalla 1000:nnen tehopisteen rajan NHL:ssä. Hänellä on nyt kasassa 1002 pistettä.

Winnipeg Jets

@NHLJets

Winnipeg Jets

@NHLJets
#NHLJets GOAL! @PatrikLaine29 finishes off a nice passing play to cut the Penguins lead to 2-1. #WPGvsPIT
.@markscheifele55 --> Perreault --> @PatrikLaine29 --> 🚨