Patrik Laine hioi laukaustaan kanadalaisen taitovalmentajan avulla – ”Kyse on tieteestä”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Patrik Laine taistelee tiukasti tulokkaiden maalipörssin voitosta. Eikä NHL:n maalipörssiä johtava Sidney Crosbykaan ole vielä karannut suomalaistulokkaalta. Laineella on kasassa 27 osumaa. Crosby on viimeisellyt 31 kihausta.

Toronto Sun avaa artikkelissaan taustoja Patrik Laineen käsittämättömän laukauksen taustalla. Noin vuosi sitten Laine hioi laukaisutaitojaan kanadalaisen taitovalmentajan Tim Turkin avustuksella. Nuorten maajoukkue oli palkannut valmentajan hiomaan Suomen joukkueen maalintekotaitoja.

Laineen laukaus toki jo oli ennen tätä käsittämättömän kova, mutta Turkin avustuksella Laine oppi laukomaan paremmin suoraan luistelusta.

– Kun Laine oppi asettamaan alavartalonsa, rintansa ja olkapäät hieman enemmän eteenpäin, se auttoi häntä tuottamaan vielä enemmän voimaa jo ennestään nopeasti lähtevään laukaukseen, Turk sanoo.

Kyse on tieteestä

Myös suomalaissyntyinen New Jersey Devilsin taitovalmentaja Pertti Hasanen puhuu Laineen laukauksesta valmentajan näkökulmasta.

– Dallasia vastaan lähes suoraan aloituksesta tehty maali oli uskomaton. Kenenkään muun ei näe tekevän tuollaisia maaleja, Hasanen sanoi.

– Laineen laukauksessa on kyse ajoituksesta ja rytmistä. Kaikki lähtee hänen käsistään ja vartalon ytimestä. Sinun täytyy kyetä taivuttamaan mailaasi ja sitten vain napauttaa veto. Laine vie sen jo niin pitkälle, että kyse on tieteestä.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?