Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine kohtaavat tiistaina toistamiseen NHL:ssä. Edelliskerralla suomalaishyökkääjä varasti show’n.

Pelaajien ensimmäinen kohtaaminen oli unohtumaton. Silloin Maple Leafs karkasi aina 4-0-johtoon asti, kunnes päätöserässä alkoi Laine-show. Suomalaistähti takoi ensin Jetsin avausmaalin, jonka lisäksi hän tasoitti pelin 4-4:een vain 55 sekuntia ennen päätössummeria.

Kirsikkana kakun päälle jatkoajalla rävähti. Ensin Matthews karkasi läpiajoon, muttei onnistunut maalinteossa. Tilanteessa kiekko jäi kuitenkin pelattavaksi ja Jets-puolustaja Dustin Byfuglien vapautti Laineen täyteen vauhtiin. Suomalaistähti purjehti oikeaa laitaa pitkiin vetoetäisyydellä ja latasi punalamput päälle. Näin Jets nousi uskomattomasti 5-4-jatkoaikavoittoon.

Kymmeniä pelejä myöhemmin – molemmilla kasassa 28 maalia

Nyt kausi on edennyt jo reilusti yli puoleenväliin saakka, ja pelaajat ovat nakuttaneet pisteitä lähes tasatahtiin. Laine kuitenkin johtaa tulokkaiden pistepörssiä 52 tehopisteellään (28+24). Matthews on pörssissä toisena 49 tehopisteellään (28+21).

Tulokastähtien lisäksi myös joukkueet ovat pelanneet tuloksellisesti aika tasaisesti. Maple Leafs löytyy nimittäin itäisen konferenssin yhdeksänneltä sijalta, kun taas Jets läntisen konferenssin yhdeksänneltä sijalta.

Kaikki tämä yhdessä antaakin jo aikamoiset lähtökohdat keskiviikon puolella Suomen aikaa pelattavalle ottelulle.

Voit ihastella edellisottelun Laine-show’ta alta.


Lue kaikki Patrik Laine -uutiset täältä.