Englannin jääkiekkoliiga EIHL:ssä toista kauttaan pelaava maalivahti Miika Wiikman on pettynyt tapaan, jolla maalivahteja peluutetaan sarjassa.

32-vuotias suomalaisvahti pelaa Nottingham Panthersin maalilla nimittäin aina, kun vain on terveenä. Sama peluutusmalli pätee muissakin seuroissa. Wiikmanin mukaan Englannissa maalivahdit joutuvat äärimmilleen, sillä heillä ei ole edes tietoutta mahdollisista lepuutusvuoroista.

– Mielestäni tämä on ainoa sarja koko Euroopassa, jossa lähes jokaisessa seurassa ykkösmaalivahti joutuu pelaamaan jokaisen ottelun, Wiikman ärähti britishicehockey.co –sivuston haastattelussa.

Peluutusta ei ymmärretä – lahjakkuudet istuvat penkillä ottelusta toiseen

Joillakin seuroilla on lahjakkaita varamaalivahteja, mutta tästäkään ei ole apua, sillä heitä ei välttämättä kuitenkaan käytetä. Seurojen kakkosvahdit saattavat istua koko kauden penkillä, vaikka he voisivat hakea vauhtia lainasopimuksella muualta. Wiikmanin mukaan tähän täytyisi tulla muutos.

– Kun oli Suomessa jokaisessa ottelussa varamaalivahdin roolissa, niin minut lähetettiin alemmalle sarjatasolle. Ei ole huono asia, varsinkaan nuoremmille pelaajille vain mennä alemmas ja saada peliaikaa, Wiikman päätti.

Suomalaisvahti haluaisi saada muutoksia tapahtumaan englantilaisessa jääkiekossa ja häntä myös varmasti kuunnellaan, sillä hänellä on paljon kokemusta.

Wiikman on pelannut urallaan muun muassa AHL:ssä ja SM-liigassa. Myös Suomen maajoukkuepaidassa hän on esiintynyt kertaalleen.