Minnesota Wildin ja Columbus Blue Jacketsin välisessä huippukamppailussa nähtiin yön NHL-kierroksella yksi puhuttanut tilanne.

Wildin Erik Haula iski ottelun toisessa erässä maalin erikoisen hässäkän päätteeksi. Kiekko pomppi suomalaishyökkääjän jalasta Columbus-pakki William Karlssonin jalkaan ja siitä maaliin.

Tilannetta ihmeteltiin pitkään. Lopulta tuomio oli maalin hylkääminen. Tilanne aiheutti pelin jälkeen paljon kritiikkiä erityisesti Minnesotan leirissä. Haula kertoi tuomarin sanoneen, että maali olisi hyväksytty, jos kiekko olisi pomppinut Haulan jalasta Karlssonin mailaan ja siitä maaliin.

– Jos tuo on sääntö, se on on typerin sääntö, minkä olen ikinä kuullut, Haula kritisoi StarTribunen mukaan.

Tilanne maksoi Wildille paljon, sillä joukkue koki ottelussa lopulta niukan 0-1-tappion.

– En ymmärrä, miten tuollainen sääntö voi olla olemassa. Varsinkin kun NHL yrittää saada enemmän maaleja. Tämä oli maalin peli, joten tilanne turhauttaa, Haula lisäsi.

Torontoon kritiikkiä

Haula ei ollut suinkaan ainoa, joka kävi kuumana tilanteesta. Samoilla linjoilla oli myös joukkueen päävalmentaja Bruce Boudreau.

Tilannetta tarkkailtiin pitkään videolta. Sen myötä vaikutti, ettei myöskään Toronton päässä, jossa tilanteen käydään aina videolta läpi, oltu alkuun varmoja päätöksestä. Boudreaun mukaan maali olisi pitänyt hyväksyä.

– Torontoon on löydetty ihmiset, jotka eivät ole nähneet ilmeisesti jääkiekkoa koskaan aiemmin, valmentaja puhisi.