Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on yllättänyt monet, kun 19-vuotias suomalainen on iskenyt NHL:ssä jo 18 maalia. Suomalaishyökkääjän kypsistä otteista voisi kuvitella, että pelaaja on esiintynyt taalakaukaloissa jo pitkään.

Aho on noussut heti tulokaskaudellaan suureen rooliin Hurricanesissa, jonka pelit ovat loppumassa jälleen kerran runkosarjaan. Seuran päävalmentaja Bill Peters on kuitenkin innoissaan uudesta lahjakkuudestaan.

– Hän on ollut erinomainen. Hänen peliälynsä on mieletön. Hänellä on valtavasti taitoa ja hän ajattelee peliä.

– Mitä ihmiset eivät ole nähneet niin paljoa, niin hän on hyvin kilpailuhenkinen pelaaja, joka vaatii itseltään paljon, Peters kehui Fanrag Sportsin haastattelussa.

Oppia kokeneemmilta – määrätietoiset tavoitteet

Aho kertoi ennen Pohjois-Amerikkaan saapumistaan kyselleensä paljon neuvoja entisiltä Hurricanes-pelureilta Jussi Jokiselta ja Joni Pitkäseltä. Heiltä hän sai arvokkaita ohjeita, jotka ovat auttaneet häntä sopeutumaan aivan uuteen maailmaan.

Suomalaislupaus tunnetaan monipuolisena pelaajana, mutta tekemistä riittää vielä monella osa-alueella. Oulun Kärppien kasvatti haluaa olla paljon muutakin kuin pelkkä pisteiden tekijä.

– En ole vain maalintekijä tai syöttelijä. Haluan olla hyvä kaikessa, Aho kertoi tavoitteistaan.

Suomalaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella 62 ottelua, joissa hän on tehnyt komeat tehot 18+17.

Lähde: Fanrag Sports