Winnipeg Jetsin suomalaistulokas Patrik Laine on ottanut NHL-kaukalot haltuun ällistyttävän nopeasti.

Tulokaskaudellaan jo 33 maalia puskenut hyökkääjälupaus on samalla hurmannut tekemisellään myös kokeneemmat kiekkotähdet. Yksi Lainetta läheltä seurannut NHL-tähti on Dustin Byfuglien, joka paljastaa, ettei tiennyt suomalaistulokkaasta ennen syksyä vielä mitään.

Ensimmäiset World Cup -ottelut paljastivat vasta jenkkitähdelle, millainen tulokas joukkueeseen on liittymässä. Upea rannelaukaus suoraan maaliin jätti heti ison muistijäljen.

– Pohdin tuolloin, että mahtuukohan tämä kaveri meidän joukkueeseemme, Byfuglien vitsailee jälkikäteen Sportnetin haastattelussa.

– Katsoin (laukauksen) uudelleen ja mietin vain, että tulen syöttelemään tälle kaverille koko vuoden. Hän osaa todella laukoa. Muistan hymyilleeni ja miettineeni, että tämä kaveri pelaa ensi kaudella meillä, Jets-pakiston tähtinimi naurahtaa.

”Ainutlaatuinen laukaus”

NHL-kauden aikana mielikuva Laineen kudista ei ole muuttunut. Byfuglien on nähnyt lähietäisyydeltä, kuinka suomalaistähti on sivaltanut maaleja liukuhihnalta. Vaikka pakilla on itselläänkin mainio laukaus, on joukkuekaveri tehnyt vaikutuksen.

– Se on sellainen, jonka jokainen pelaaja haluaisi omistaa. Ainutlaatuinen laukaus. Se lähtee mukavasti ja näyttää vaivattomalta, Jets-tähti analysoi.