Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti viime yönä Suomen aikaa yhden maalin, kun Nashville Predators kaatui maalein 4-2.

19-vuotiaalle suomalaiselle tehopiste oli kauden 40:s. Samalla Ahosta tuli kaikkien aikojen 12:sta ja 2000-luvun neljäs suomalaispelaaja, joka on pystynyt saavuttamaan kyseisen pisterajan tulokaskaudellaan.

Aiemmin samaan temppuun ovat 2000-luvulla pystyneet Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen sekä Patrik Laine. Pelaajista ainoastaan Laine ja Aho ovat pystyneet rikkomaan rajan alle 20-vuotiaina.

Koko NHL:n historiassa temppuun ovat pystynyt yllämainittujen pelaajien lisäksi Teemu Selänne, Jari Kurri, Christian Ruuttu, Reijo Ruotsalainen, Saku Koivu, Janne Niinimaa, Iiro Järvi sekä Raimo Helminen.

Ahon edustamalla Hurricanesilla on kautta jäljellä vielä 13 ottelua, joten Aholla on jopa mahdollisuudet nousta vielä 50 tehopisteen kerhoon. Siihen on pystynyt historian saatossa vain kuusi suomalaistulokasta.

Lähteet: NHL.com, Quanthockey.com, Eliteprospects.com