Winnipeg Jetsin Patrik Laineen käsistä voi karata vielä melkoinen bonuspalkkio.

18-vuotias suomalainen on tällä hetkellä NHL:n maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla, mutta kympin ulkopuolelle luisuminen vesittäisi bonuksen saamisen.

Laineella on sopimuksessaan B-pykälä, jonka avulla hän voi tienata jopa kaksi miljoonaa dollaria. Hänen on kuitenkin päästävä ehdolle yhteen NHL-kauden jälkeen jaettavaan palkintoon, jotta yksi kohta sopimuksesta täyttyisi. Tämän lisäksi hänen on oltava runkosarjan päätteeksi 10 parhaan maalintekijän joukossa.

Suomalaistähden tapauksessa ainakin toinen kohta täyttyy, sillä hän on lähes varmasti ehdolla vuoden tulokas -palkinnon eli Calder Trophyn -voittajaksi. Sen sijaan 10 parhaan maalintekijän joukossa säilymiseen on tehtävä vielä lujasti töitä.

Maalipörssissä kuudentena majaileva Laine voi nimittäin tipahtaa kympin ulkopuolelle yhdessä illassa. Sijalla 10 ja 11 olevat Aleksandr Ovetshkin sekä Jevgeni Malkin nimittäin ovat tehneet tällä kaudella 33 maalia, joka on vain yhden maalin verran vähemmän kuin suomalaisella.

Laineen kautta on myöskin jäljellä enää viisi ottelua, kun takana kärkkyvillä pelaajilla niitä on enemmän.

Vaikka Jetsin kausi päättyykin runkosarjaan, riittää viimeisiin otteluihin siis silti valtavasti panosta.