Leijonat joutuu sunnuntaina kovaan testiin, kun vastaan asettuu Ruotsi, jonka riveistä löytyy peräti 15 NHL-pelaajaa.

Tre Kronorissa vilisee tähtiä, mutta joukkueen peli on vielä pahasti sekaisin. EHT-turnauksen avauspelissä joukkue kaatoi niukasti Venäjän, mutta lauantaina tuli isäntämaa Tshekiltä turpaan peräti lukemin 8-4.

Leijonat.com nostaa Ruotsin joukkueesta esiin kolme tähtipelaajaa, joita kannattaa tarkkailla Suomi-ottelussa.

SEURAA NÄITÄ:

Victor Hedman, puolustaja

Järkälemäinen puolustaja on tulevien MM-kisojen suurimpia tähtiä. Maailman parhaisiin puolustajiin lukeutuva Hedman takoi tällä kaudella NHL:ssä älyttömät tehot 16+56=72. Lähes kaksimetrinen pakki on luonnollisesti hyvin ulottuva, mutta luistelukin on vaivatonta. Todellinen pelote sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Oliver Ekman-Larsson, puolustaja

Arizona Coyotesin puolustaja takoi tällä kaudella NHL:ssä tehot 12+27=39. 25-vuotias pelaaja on vielä melko nuori, mutta otteista paistaa kypsyys. Kiekollisesti vahva Ekman-Larsson tekee harvemmin virheitä. Peliälyltään maailmanluokan pelaaja. MM-kisojen eliittiä.

Victor Rask, hyökkääjä

Carolina Hurricanesin hyökkääjä viimeisteli tällä kaudella NHL:ssä tehot 16+29=45. Rask on Tre Kronorin ykkösketjun pelaaja, jolta odotetaan tuloksen tekoa. Kelvollinen kiekonkäsittelijä lukee peliä hyviä ja luo lukuisia maalipaikkoja ketjukavereilleen ja itselleen. Vahva hyökkääjä, joka tekee lujasti töitä hyökkäys- ja puolustussuuntaan.