Maalivahti Pekka Rinne johtaa kilpailua NHL:n pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavasta Conn Smythe -palkinnosta, kertoo NHL.comin toimittajat.

NHL:ssä on jäljellä enää Stanley Cup -finaalit, jossa iskevät yhteen Nashville Predators sekä Pittsburgh Penguins. NHL.comin toimittajat pitävät tällä hetkellä tulikuumaa Rinnettä selvänä ennakkosuosikkina palkinnon voittajaksi.

NHL:n virallisilla nettisivuilla julkaistiin toimittajien näkemykset arvokkaimmasta pelaajasta, jossa Rinne keräsi huikeat kahdeksan ykköstilaa ja neljä kakkostilaa. Toiseksi eniten keräsi Pittsburghin venäläishyökkääjä Jevgeni Malkin kolmella ykkössijalla ja seitsemällä ykköstilalla.

Listauksessa ykkössijasta sai kolme pistettä, kakkossijasta kaksi ja kolmossijasta yhden.

Pekka Rinne, 32 pistettä (8 ykköstilaa)
Evgeni Malkin, 24 pistettä (7 ykköstilaa)
Erik Karlsson, 6 pistettä (1 ykköstila)

Sidney Crosby, 4 pistettä
Ryan Ellis, 3 pistettä
Filip Forsberg, 2 pistettä
P.K. Subban, 1 piste

Conn Smythe -palkinnon voitto olisi erittäin valtava asia suomalaiselle jääkiekolle, sillä kukaan suomalainen ei ole voittanut kyseistä palkintoa. Conn Smythe -pokaali on jaettu vuodesta 1965 lähtien ja se on mennyt vain kolmesti eurooppalaiselle pelaajalle.