Suomalaispuolustaja Henri Jokiharju varattiin viime yönä Suomen aikaa NHL:ään Chicago Blackhawksin toimesta.

18-vuotias huippulupaus varattiin ensimmäisen kierroksen lopulla numerolla 29. Chicagon GM:n Stan Bowmanin mukaan he varasivat pelaajan, jota oli seurattu jo pitkään tarkkaa.

– Henri on pelaaja, jota olemme seuranneet tarkkaan koko vuoden, Bowman paljasti NBC Sportin haastatelusssa.

– Hän on oikealta laukova puolustaja, joka pelaa modernia jääkiekkoa – tällaisia on vaikea löytää. Hänellä on paljon taitoa, hän on hyvä luistelija, joka osaa käsitellä kiekkoa ja rakentaa peliä, Bowman jatkoi.

Chicagolla oli muutenkin erittäin värikäs perjantai, sillä joukkue kauppasi hyökkääjä Artemi Panarinin sekä puolustaja Niklas Hjalmarssonin uusiin osoitteisiin. Vaihdossa he saivat muun muassa hyökkääjä Brandon Saadin sekä puolustaja Connor Murphyn.