Toronto Maple Leafs varasi viime viikonloppuna puolustajalupaus Eemeli Räsäsen.

18-vuotias puolustaja, joka edusti viime kaudella OHL:n Kingston Frontenacsia päätyi Toronton haaviin toisella varauskierroksella numerolla 59. Ensimmäisellä kierroksella seura varasi ruotsalaispuolustaja Timothy Liljegrenin.

Sattumalta Toronton pitkäaikainen ex-pelaaja Dougie Gilmour toimii Räsäsen OHL-seuran GM:nä, jonka vuoksi hän on seurannut kaksimetrisen suomalaispuolustajan otteita tarkkaan.

– Hän tuli harjoitusleirille ja oli heti toiseksi paras puolustajamme. Hän oli paljon parempi kuin odotin, Gilmour ylisti Räsäsen saapumista OHL:ään.

– Tämä kaveri on peto. Hän taklaa muita pelaajia ja ottaa välillä rangaistuksia, koska hän on niin vahva. Hän on hyvä pelaaja ja kova kilpailemaan, Gilmour jatkoi kehumistaan.

Kanadalaisen NHL-legendan kehuja kannattaa todella kuunnella, sillä hän tietää mistä puhuu. Gilmour pelasi omalla NHL-urallaan peräti 1474 runkosarjaottelua ja 182 pudotuspeliottelua.

Seitsemää eri NHL-joukkuetta edustanut kanadalainen toimi myös Toronto Maple Leafsin sekä Chicago Blackhawksin kapteenina.

Lähde: Fansided