Ruotsille MM-kultaa torjunut Jhonas Enrothin ura Pohjois-Amerikassa katkeaa toistaiseksi.

29-vuotiaalle maalivahdille ei löytynyt ottajaa NHL:stä ja mies siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan KHL-seura Dinamo Minskin riveihin. Sopimus seuran kanssa on yksivuotinen.

Enroth on pelannut 153 NHL-ottelua. Tukholmasta lähtöisin oleva pelaaja on Buffalo Sabresin varauksia ja mies edustikin seuraa viisi vuotta. Mies päätyi kuitenkin Dallas Starsin, Los Angeles Kingsin ja Toronto Maple Leafsin kautta Anaheim Ducksiin. Pelejä Ducks paidassa ei kuitenkaan kertynyt ainuttakaan.

Jhonas Enroth muistetaan Ruotsin vuoden 2013 maailmanmestarijoukkueen muurina. Mies valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja tähdistökentälliseen. Miehen torjuntaprosentti oli huikea 95,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,15.

KHL

@khl_eng
Dinamo Minsk signs 1-year deal with goalie @JEnroth125.