Ennen SM-liigakautta kasattavat erilaiset top5-rankingit jatkuvat sunnuntaina hyökkäävien puolustajien listauksella.

Listalle valittujen keskuudessa korostuvat tehojen takominen, ylivoimalla ja kiekon kanssa pelaaminen sekä hyökkäysten edistäminen tai niiden tukeminen omasta päästä aina vastustajan puolustusalueelle asti.

Kyseisen pelityylin puolustajia on SM-liigassa alkavallakin kaudella lukuisia, sillä kuten aiemmiltakin listoilta, myös nyt viiden parhaan joukosta jäi pois timanttisen kovia pelimiehiä.

TOP5: Hyökkäävät puolustajat

5. Oskari Manninen, Sport

– HPK:sta Sportiin vaihtaneesta ja samalla Vaasaan palanneesta Mannisesta näkee sen, että hän on aiemmin pelannut hyökkääjänä. Laaja käsitys hyökkäyspelaamisesta voisi tuoda vaasalaisille iloa myös ylivoimalla, vaikka viime kaudella HPK:n paidassa reppu ei helissytkään kyseisistä erikoistilanteista.

4. Valtteri Kemiläinen, Tappara

– Viime kevään pudotuspelien puolustajien pistepörssin ykkönen on kiekollisesti taitava peluri, joka osaa tukea hyökkäyksiä höntyilemättä kuitenkaan omassa päässä. SM-liigauralla kultakypärääkin kantanut Kemiläinen saa hyökkäykset tarvittaessa pyörimään myös syvällä vastustajan päässä juurikin kiekollisen taidon ansiosta.

3. Shaun Heshka, Kärpät

– Aktiivinen ja kylmänviileä pakki laukoi viime kaudella runkosarjassa peräti 252 kertaa, jolla hän sijoittui Kärpissä kyseisessä tilastossa toiseksi Lasse Kukkosen jälkeen. Kanukin tehotilasto näytti kiekollisesta ja ajoittain jopa yllättävän rohkeasta pelitavasta huolimatta viime kauden päätteeksi lukemaa +16.

2. Miika Koivisto, Kärpät

– Ouluun siirtynyt tehopakki oli Jukureiden pelin ydin ja sielu viime kaudella pitäen liiganousijaa ajoittain yksin pystyssä. Käsittämättömät 33 syöttöpistettä jakanut Koivisto on etenkin luistimilla näppärä, jonka takia hän pystyy huikeisiin yksilösuorituksiin tai kiekollisiin oivalluksiin tekemällä itselleen tilaa.

1. Henrik Tallinder, TPS

– Varma, rauhallinen, mutta toisaalta näppärä ja nerokas. Kokemuksellaan TPS:ään johtajuutta tuova Tallinder on siinä mielessä ihannepuolustaja, että hän hoitaa tarvittaessa myös syvyyspakin roolin moitteetta. Kiekolliset oivallukset ja pelin tekeminen etenkin ylivoimalla ovat ihailtavaa katseltavaa.