Turkulainen Veli-Matti Vittasmäki viihtyy loistavasti Tampereella.

Vaikka leijonapakki myöntääkin kohtaavansa joka päivä armotonta kettuilua. Turun ja Tampereen välinen vihanpito näkyy päivittäin Tapparan pukukopissa.

– Vi***ilua ja imitointia. Niitä saa kuulla satavarmasti joka päivä. Siitä ei pääse eroon, Vittasmäki naurahtaa Leijonat.comille.

Onneksi turkulaisen nahka kestää. Kun peli kulkee kaukalossa, on pieni pilkka helppo suodattaa. Vittasmäki kehuu Tamperetta pieni hymy kasvoillaan.

– Tästä on tullut nopeasti oma tukikohta. Tampere on hieno kaupunki, Vittasmäki lisää.

Ilves vaihtui Tapparaan

Vittasmäki teki viime kaudella komean läpimurron SM-liigassa, kun pakki loisti Ilveksen takalinjoilla pelaten ehjän ja vahvan kauden.

Vuosi palkittiin keväällä leijonapeleillä. Vaikka Vittasmäki tippui MM-ryhmästä juuri kisojen alla, antoi kevät osviittaa myös tulevasta.

Keväällä Vittasmäki ilmoitti seuranvaihdosta, kun Tappara ilmoitti tehneensä sopimuksen isokokoisen yleispakin kanssa. Ratkaisu oli turkulaisen mukaan helppo.

– Mulla on ollut iso mielenkiinto Tapparan kulttuuriin menestyä. Halusin ottaa siitä selkoa, mikä siellä on taustalla. Se on itseä ajatellen mahdollisuus oppia uutta, Vittasmäki summaa.

Alku on ollut pirteä. Tappara on voittanut kaikki harjoituskauden pelinsä.

– Yllättävän paljon on näkynyt jo nyt hyviä elementtejä meidän pelaamisessamme. Ei olla vielä saatu tietenkään ehjää 60 minuuttia, mutta paljon enemmän on positiivisia kuin negatiivisia asioita. Se on hieno tilanne, Vittasmäki muotoilee.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo