HELSINKI. Jokereiden riveissä nähdään tulevalla kaudella kiinnostava maaliruisku, kun tanskalainen Nicklas Jensen hyökkää KHL-seuran riveissä.

24-vuotias kiekkotaituri saapui Suomeen huippukausi allaan. Jensen iski AHL:ssä hurjat 32 osumaa ollen koko sarjan toiseksi paras maalintekijä.

Kesällä kävi kuitenkin selväksi, ettei tanskalainen saisi New York Rangersilta yksisuuntaista sopimusta.

– En tiedä, oliko se yllätys. Mutta totta kai toivoin NHL-sopimusta… pelasin viime kaudella todella hyvin, siitä on vaikea enää parantaa. Toisaalta sopimuskuvioihin vaikuttavat monet asiat: esimerkiksi Rangersin laituriosasto on todella laaja. Se oli huonoa tuuria minun kannaltani, Jensen summaa Leijonat.comille.

Jokereissa tarjolla on heti iso rooli. Hyökkääjä uskoo saavansa KHL:stä hyvän ponnahduslaudan takaisin NHL:ään. Nuorella kiekkotaiturilla on vielä parhaat vuodet edessään.

– Iso rooli, laadukas organisaatio ja kovia pelejä. Uskon, että tämä on loistava valinta kehitykselleni. Haluan olla parempi pelaaja ja uskon, että pystyn täältä ponnistamaan vielä takaisin NHL:ään, Jensen lisää.

Laukaus suurin ase

Jensen on Jokereiden neljäs tanskalaispelaaja. Kun joukkueessa kiekkoilevat jo kapteeni Peter Regin sekä puolustajat Oliver Lauridsen ja Jesper Jensen, voi joukkueen tanskalaismedian sanoa voivan hyvin.

– Tunnen kaikki heidät maajoukkueesta. Ja asuin pienenä samassa talossa Peterin kanssa. Joten piirit Tanskassa ovat todella pienet. Se auttaa, että joukkueessa on jo entuudestaan tuttuja kavereita, Jensen naurahtaa.

Henkilökohtaisesti hyökkääjä odottaa itseltään paljon. Vaikka AHL ja KHL eroavat pelityyleiltään kuin yö ja päivä, on Jensen kokenut sopeutuneensa jopa yllättävän hyvin takaisin eurooppalaiseen kiekkoon.

Jokereiden tyyli pelata maistuu. Tanskalainen tiedostaa omat tulevan kauden tavoitteensa koviksi.

– Olen maalintekijä. Tykkään käyttää laukaustani, mikä on suurin vahvuuteni. Toivottavasti pystyn hyödyntämään sitä ja parantamaan vielä vahvasta viime kaudestani, Jensen alleviivaa.

Jokerit aloittaa kautensa keskiviikkona, kun se kohtaa vieraskentällä Dinamo Minskin. Ottelu alkaa klo 19.30.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo