Nyt sen voi jo sanoa. Alkukauden hehkutus Eeli Tolvasesta ei ole ollut turhaa.

Nuori 18-vuotias NHL-lupaus varasti show’n keskiviikkona, kun Jokerit haki murskaavan 6-1-voiton Dinamo Minskin kotiluolasta.

Tolvanen oli kentän kuningas iskemällä KHL-debyytissä tehot 3+1. Kuvaavaa on, että hattutempun kaikki kolme maalia syntyivät hurjan laukauksen ansiosta. Ex-NHL-vahti Jhonas Enroth jäi jokaisessa tilanteessa täysin ilman mahdollisuuksia.

Ensimmäinen tosipeli todisti samalla, etteivät harjoituskauden upeat otteet olleet sattumaa. Jokereilla on käsissään ase, jota voi verrata uskottavasti jopa NHL-supertähti Patrik Laineeseen.

Poikkeuksellinen pommi

Tolvasen laukaus nousi esille jo Jokereiden mediapäivässä maanantaina. Silloin moni kokeneempi KHL-pelaaja nosti esille nuoren huippulupauksen hurjan kudin. Eikä suotta.

18-vuotias Nashville Predatorsin varaus saa viritettyä laukauksen, joka lähtee käsittämättömän helposti ja tulisesti. Sama pommi kylvi tuhoa jo harjoituspeleissä – KHL-avauspeli todisti viimeistään, että se herättää kauhua myös tosipeleissä.

Siinä on paljon samaa kuin Laineen kudissa. Veto on räjähdysmäinen ja se lähtee yllättävästäkin asennosta.

Yksi peli on yksi peli. Tolvasen suurin haaste tulevalla kaudella on pitää taso ylhäällä rankan ja kuluttavan kauden ajan. Silti avauspeli osoitti jo, että nuorukainen on tiellä suuriin temppuihin.

Jo avauskierroksen jälkeen voi sanoa, että jokainen KHL-joukkue kirjoitti ylös Jokereista numeron #20. Sen verran kova uhka Tolvanen on jo avauskierroksen jälkeen.

Lue myös: Teemu Selänne ylistää Jokereiden NHL-lupauksen hurjaa debyyttiä: ”Tiesin, että tästä pojasta kuullaan vielä”

Lue myös: Video: Jäikö Eeli Tolvasen historiallinen temppu näkemättä? Näin NHL-lupauksen hattutemppu syntyi

Lue myös: Uusi suomalaistähti on syntynyt! Jokereiden NHL-lupaus uskomattomassa vireessä – mässäili hattutempulla

Lue myös: 18-vuotias superlupaus varasti show’n KHL-debyytissään – Jokerit: ”Tervetuloa meidän kaljaliigaan”

Lue myös: Kuva: Sensaatiomainen alku! Yllättävät suomalaistaiturit valtasivat KHL:n pistepörssin