BERN. Suomalaisvalmentajat Kari Jalonen ja Ville Peltonen saivat joukkueeseensa kesällä kiinnostavan vahvistuksen, kun SC Bern solmi sopimuksen Mason Raymondin kanssa.

Kokenut kandalaishyökkääjä saapuu Sveitsiin rajun vuoden jälkeen. NHL:ssä pitkään pelannut hyökkääjä oli lähes koko viime kauden sivussa henkilökohtaisten syiden takia.

– Hän oli vuoden pelaamatta. Hän oli vaimon sairauden takia poissa koko kauden – se kyllä näkyy. Meidän pitää olla kärsivällisiä hänen suhteen, Jalonen summaa suomalaismedialle CHL-pelin yhteydessä.

Urallaan yli 600 NHL-peliä pelannut Raymond aloitti viime kauden Anaheim Ducksissa. Tuo pesti päättyi jo neljän ottelun jälkeen. Nyt kanadalainen on valmis taistelemaan tiensä huipulle.

Bern on loistava paikka paluuseen. Kovatasoinen NLA on sarja, jossa tarjolla on heti iso rooli suomalaisvalmennuksen alla. Jalonen muistututtaa, että myös paineet ovat kovat ulkomaalaispelaajille kovat.

Sveitsissä on yhä tiukat rajat ulkomaalaispelaajien määrälle kokoonpanossa – heitä saa olla merkattu pöytäkirjaan vain neljä kappaletta per joukkue. Sen myötä turisteille ei ole tilaa.

– Pelaavuus ja luisteluvoima ovat olemassa. Uskoisin, että hän pystyy meitä auttamaan. Pitää olla vain kärsivällinen. Kaikki on hänestä itsestään kiinni – ulkomaalaispelaajat ovat täällä ison luupin alla. He eivät pääse helpolla, Jalonen muistuttaa.

Ilari Isotalo, Bern
Twitter: @IlariIsotalo