Jääkiekkokauden alku rapakon takana lähenee. Suomalaisjuhlat NHL:n varaustilaisuudessa jatkuivat kesällä, ja nyt sinivalkoiset lupaukset hakevat paikkojaan taalajäiltä.

Suomalaisnuorten esiinmarssi NHL:ään on viime vuonna ollut upeaa katseltavaa, ja sama jatkunee lähitulevaisuudessakin. Ainakin, jos on uskominen asiantuntijoiden kommentteja.

Tulevaisuudessa paikoista joukkueisiinsa taistelevat esimerkiksi Henrik Haapala (kuvassa) ja Miro Heiskanen, jotka tekivät SM-liigassa hyvää jälkeä.

Vaikka taistelu Florida Panthersin ja Dallas Starsin kokoonpanoihin käy kuumana, asiantuntijat näkevät suomalaisten olevan lähellä NHL-kaukaloita.

Viime kaudella SM-liigan runkosarjan pistepörssin tehoin 15+45 voittanut Haapala antoi vahvat näyttönsä kotimaan jäillä. Hän on lupaavissa asetelmissa harjoituskauden alla, vaikka tehot saattavat jäädä ensi kaudella ”maltillisiksi”.

– Hän on dynaaminen pelintekijä, joka on tehnyt kotimaassaan erinomaista jälkeä. Henrik tulee saamaan taitonsa puolesta hyvän mahdollisuuden näyttää kykynsä harjoituskaudella, Panthersin GM Dale Tallon sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan sarjan englanninkieliselle sivulle.

Toinen pelipaikasta vääntävä suomalaistähti on siis Heiskanen. Hän on nykykiekkoon oikeastaan ihanteellisesti sopiva pelaaja.

– Heiskanen on pelaaja, jota kykyjenetsijät ovat tarkkailleet koko vuoden. Hän on juuri sellainen puolustaja, jota joukkueet etsivät tänä päivänä. Miron pelaaminen näyttää jäällä todella helpolta ja odotankin innolla näkeväni hänet harjoituskaudella, Starsin GM Jim Nill ylisti.

Haapala on varaamaton pelaaja, SM-liigassa viime kaudella läpilyönyt Heiskanen puolestaan varattiin NHL:ään juhannuksena upeasti kolmantena.