SaiPan superlupauksen erityinen taito iskostui selkärankaan junnuna: ”Totta kai vähän lahjakkuuskin auttaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden SaiPan Youtube-kanavalla uransa parhaaksi muistoksi kertova Urho Vaakanainen avaa kauden SM-liigassa muita myöhemmin loukkaantumisen takia.

Bostoniin ykköskierroksella kesällä numerolla 18 varattu kaksinkertainen alle 18-vuotiaiden MM-mitalisti saa kasvaa kotimaan jäillä ensi kaudella. SaiPassa luutiva pakki odottaa SM-liigalta ensi kaudella paljon.

– Paljon kehitystä, hyviä pelejä ja onnistumisia, Vaakanainen listaa SaiPan Youtubessa.

Vaakanainen vaikuttaa pitävänsä jalat maassa, vaikka nuorukainen on jo kehuja nauttinut. Suomalaisen liikkuminen ja luistelu ovat aiheuttaneet ihmetystä rapakon takana positiivisessa valossa.

Mitkä Vaakanaisen omasta mielestä ovat vahvuuksia?

– Luistelu, ja pelin lukeminen ja ymmärtäminen.

Vasta 18-vuotias lupaus sai jo juniorina sparrausta luisteluun.

– Hyvät valmentajat junnuna ovat varmasti vieneet luistelua eteenpäin. Totta kai vähän lahjakkuuskin auttaa. Mutta päällimmäisenä hyvät valmentajat, luisteluun on tullut hyviä vinkkejä ja sitä on saanut kehitettyä, sanoo Vaakanainen, jonka pitäisi omien sanojensa mukaan saada laukaustaan vahvemmaksi.

Vaakanainen on pelannut SM-liigan jäillä jo kahtena menneenä kautena nuoresta iästään huolimatta. Hän on nakuttanut 66 runkosarjan kamppailussa pisteet 3+9, 14 pudotuspeliottelun saldo on 0+3.