Tappara lähtee ylivoimaisena suosikkina perjantaina starttaavaan jääkiekon SM-liigakauteen 2017-18. Esimerkiksi vedonlyöntiyhtiöt NordicBet ja Betsafe antavat Tapparan mestaruudesta vain kertoimen 2.50. Kakkossuosikki JYPin kerroin on 5.75 ja HIFK:n 8.50.

– Tappara on ollut viime vuosina siinä määrin vakuuttava kone, että kolmas peräkkäinen mestaruus ei olisi enää edes yllätys. Joukkue ohitti viime keväänä Ilveksen 16 mestaruuden ennätyksen, ja nyt oletamme luvun vain kasvavan, summaa Betssonin iGaming-asiantuntija Juha Kvist.

Suomen jääkiekon pääsarjasta alettiin puhua SM-liigana vuonna 1975. Tuon jälkeen kolmen kullan putkeen ovat yltäneet juuri Tappara (1986-1988) sekä TPS (1989-1991).

KalPa oli hopealla 1991 sekä viime keväänä. Nyt nuorentunut joukkue saa NordicBetin arvioissa kylmää kyytiä, sillä joukkuetta ennakoidaan mestaruuskertoimensa (peräti 60) puolesta vasta sijalle 11.

– Toisaalta viime kaudella KalPan kerroin oli 13. suurin ja peräti 75, eli ehkä voisi sanoa, että kertoimenlaskijat ovat tulleet kuopiolaisten suhteen hieman varovaisemmiksi, naurahtaa Kvist.

Perinteiseen tapaan NordicBet ennakoi myös, kenelle päävalmentajista kellot soivat ensimmäisenä. TPS lähtee kauteen nelossuosikkina, mutta NordicBet arvelee, että kovat odotukset koituvat Kalle Kaskisen kohtaloksi.

– Viime kaudellahan ”valmentajien vaihtoviikot” starttasivat kerrasta kunnolla, kun sekä Lukko että KooKoo antoivat koutseilleen kenkää samana marraskuisena maanantaina, Kvist muistelee.

– TPS aloitti tänä syksynä CHL:n suorastaan surkeasti, mutta Kaskisen onneksi kahdessa kotipelissä meno oli jo selkeästi tasokkaampaa.

Lähde: Nordibetin tiedote