HELSINKI. Jokereiden Eeli Tolvanen on noussut alkukaudesta Jokereiden puhutuimmaksi pelaajaksi.

Nuori NHL-lupaus jäi lauantaina ilman pisteitä, kun Jokerit kaatoi Dinamo Riian maalein 3-2. Nuori kiekkovirtuoosi häikäisi kentällä silti useampaan otteeseen – vastustajan kokeneet pakit esittivät useaan otteeseen harjoitustötsän roolia Tolvasen päästessä vauhtiin.

Nuorukaisen kanssa samassa ketjussa pelannut leijonajärkäle Jesse Joensuu on vakuuttunut kiekkotaiturin otteista.

– Poikkeuksellinen talentti. Hän on vähän samankaltainen jätkä kuin Lauri Markkanen (Susijengin koripallotähti) – tekee meistä heti paremman joukkueen. Ja aina on sellainen mahdollisuus, että hän kaivaa jostain jonkun kikan, jolla tekee maalin, Joensuu ylistää Leijonat.comille.

Tolvasen väläytteli otteitaan jo harjoitusotteluissa. Harva osasi silti odottaa, että aiemmin vielä juniorisarjoissa pelannut teinisensaatio nousee tällaisella ryminällä KHL:ään.

– Ollaan puhuttu, ettei moni meistä ole ollut 18-vuotiaana lähellekään noin kypsä. Varmasti hyvin harjoitellessa pelaa NHL:ssä vielä aika pitkään, Joensuu muotoilee.

Laukaus vain yksi vahvuus

Tolvasen kohdalla ollaan puhuttu paljon erityisesti nuorukaisen laukauksesta. Tuntuu, että laituri 181-senttinen laituri saa laukaukseensa käsittämättömän voiman.

Terävä laukaus on Joensuun mukaan syy vahvasta kiekkopäästä.

– Siinä auttavat juonikkuus ja mailakäsittely. Kun kiekko pysyy lavassa ja luistelukulmat ovat hyviä, hänellä on aikaa vetää enemmän. Totta kai laukaus on hyvä, mutta pelikäsitys tuo enemmän aikaa jäällä. Silloin tulee myös maaleja, Joensuu kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo