Joni Ikosen vaisu alku KalPassa on huomioitu Montrealissa asti, kirjoittaa fanimedia SB Nation.

18-vuotias huippulupaus teki kesällä ison ratkaisun, kun hyökkääjä jätti ruotsalaisseura Frölundan ja siirtyi Suomeen KalPan riveihin.

Alku SM-liigassa on ollut odotetun haastava: Ikonen ei ole neljän pelin jälkeen avannut vielä pistetiliään.

– Siirto Suomeen on ollut varmasti vaikeampi kuin Ikonen odotti. Hänellä on ollut vaikeuksia: hänet on pelattu ulos kaksinkamppailuista, hän on ollut vaikeuksissa aloituksissa eikä peliaika ole ollut sitä luokaa, mitä sen pitäisi olla ykkösketjun pelaajalla, SB Nation kirjoittaa.

Samalla kiekkomedia muistuttaa, että nuorukaisen kanssa täytyy olla kärsivällinen. Ikonen on ehtinyt väläyttää myös KalPassa osaamistaan. Röyhkeä hyökkääjä vaatii aikaa sopeutua uuteen seuraan ja uuteen sarjaan.

Ikonen varattiin kesällä Canadiensiin. Hänet huudettiin tilaisuuden toisella kierroksella.