HELSINKI. Tanskalainen Nicklas Jensen on pelaaja, joka on matkalla pian NHL:ään. Näin arvioi Jokereiden kapteeni Peter Regin, joka tuntee nuoren hyökkääjän lapsuudesta asti.

Jensen iski jo kauden kuudennen maalinsa, kun Jokerit kaatoi TsSKA Moskovan puhtaasti 4-0. Tanskalaistykin osuma oli upea osoitus hyökkääjän osaamisesta: tarkka laukaus painui aivan maalin yläkulmaan.

Jensenin maalivire ei tule tyhjästä. Huipputykki iski viime kaudella AHL:ssä komeat 32 osumaa. Vaikka tanskalainen oli koko sarjan toiseksi paras maalintekijä, jäi NHL-sopimus hieman yllättäen tekemättä.

Regin houkutteli nuoren maamiehen Jokereihin. Jo alku on osoittanut, ettei Jenseniä olla kehuttu turhaan.

– Hän on uskomaton maalintekijä. Juttelin Jari Kurrin (joukkueen GM) kanssa kesällä, kun hän oli tulossa tänne. Hänellä on ollut aina ollut taito löytää sinne, minne kiekko on tulossa. Ja hänellä on poikkeuksellinen laukaus, joten kovat maalimäärät eivät ole yllätys, Regin summaa Leijonat.comille.

Regin muistuttaa, että 24-vuotias huippuhyökkääjä on urallaan vasta alkutaipaleellaan. Sen myötä hyppy NHL:ään on pian realismia.

– Hänellä on poikkeuksellinen ase. Maailmassa ei ole paljon pelaajia, jotka pystyvät laukomaan tuolla tavoin. Tiedän, että hänellä oli vaikeuksia viime vuonna – hän jäi ikävään väliin organisaatiossaan. Mutta hänellä riittävät taidot NHL:ään.

Kaksikko on jutellut kesällä paljon. 31-vuotias Regin tietää, mitä menestyminen rapakon takana vaatii. Vaikka pelityylit ovat erilaisia, on Jokerit hyvä paikka näyttää osaaminen myös Pohjois-Amerikkaa silmäillen.

– Tämä voi olla hänelle ponnahduslauta NHL:ään. Hän ei ole vielä samassa tilanteessa kuin esimerkiksi minä. Olen saanut jo tarpeekseni sieltä. Mutta hän on nuori – hän pystyy vielä palaamaan sinne, Regin kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo