TPS:n Petrus Palmu on ollut alkukauden tehokkain tulokas SM-liigassa.

20-vuotias hyökkääjä on nauttinut turkulaisseuran hyökkäyksessä suurta vastuuta ja 12 otteluun on syntynyt jo komeat tehot 4+5.

Palmun ohella muun muassa Porin Ässien hyökkääjä Jesperi Kotkaniemen alkukausi on mainitsemisen arvoinen. Vasta 17-vuotias sentteri on ollut patapaitojen tärkeimpiä hyökkäyspään apuja ja hän on viimeistellyt tehot 3+4.

Kotkaniemi on yksi ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kuumimmista suomalaisnimistä.

Kaikilla tulokkailla ei kulje

Kaikki tulokkaat eivät ole ainakaan alkukaudesta päässeet odotetulla tasolle, vaikka asiaa tarkastelee mistä tahansa näkökulmasta.

Yksi alkukauden pahimpia alisuorittajista on ollut KalPan Joni Ikonen, joka on viimeistellyt 12 otteluun ainoastaan tehot 0+1. Nuori NHL-lupaus on tippunut kuopiolaisjoukkueen ykkösketjusta nelosketjuun.

Ikonen saapui seuraan lainalle ruotsalaisesta Frölundasta, koska hän halusi saada enemmän vastuuta. Tähän mennessä suomalaishyökkääjä ei ole kuitenkaan pystynyt lunastamaan hänelle asetettuja tavoitteita. Hän ei ole varmasti myöskään itse tyytyväinen nykyiseen tilanteeseensa.