Valmentajaguru Erkka Westerlund tuo Ufa Salavat Julajevin sunnuntaina Suomeen, kun se kohtaa Jokerit ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ottelu on iso molemmille joukkueille. Westerlund on saanut ensimmäisellä kaudellaan KHL-jätin kohtuulliseen lentoon. Joukkue majailee sarjassa itäisessä konferenssissa kuudentena. Pisteitä on tullut alkukaudesta vaihtelevaan tahtiin.

Westerlund löytää alkukaudesta paljon iloisia onnistumisia sekä vaikeita paikkoja.

– Ufa on perinteisesti ollut vapaan ja iloisen hyökkäyspelin joukkue. Siellä halutaan, että joukkue menestyy, mutta oikeastaan seuran kanssa ei olla juurikaan keskusteltu siitä, miten se käytännössä tehdään, Westelund pyörittelee.

Suomalaiskonkari on tuonut taustalleen tutut valmentajat. Apuvalmentajat Tomi Lämsä ja Hannu Virta jakavat samat ajatukset jääkiekosta.

– Voittaminen on ainoa asia, joka merkitsee ja antaa mahdollisuuden jatkaa tätä työtä. Tavoitteemme on yhdistää venäläinen huipputason yksilötaito ja suomalainen joukkuepeli, siinä on työmaata. Sen muutoksen tekeminen lyhyessä ajassa on haaste. Vasta muutamassa viime pelissä olemme nähneet sitä, mitä haluamme.

Jokerit – Salavat Julajev alkaa klo 16.00.