Suomen nuorille jääkiekon maailmanmestaruden tammikuussa 2014 jatkoajalla ratkaisseen Rasmus Ristolaisen Buffalo Sabres otti viimein kauden ensimmäisen voittonsa viime yönä. Anaheim Ducks joutui nöyrtymään numeroin 1-3.

Jos on Buffalon kausi ollut vaikea tähän mennessä, niin samaa voi sanoa myös Ristolaisesta. Suomalainen nimittäin oli viime yönä joukkueen ainoa pakki, jonka tehotilasto ei yltänyt plussalle.

Alkukauden kamppailuissa hänen tehotilasto on painunut yhteensä neljä astetta pakkaselle, ja tuo lukema on joukkueen sisäisen pörssin heikoin puolustajista sekä kolmanneksi huonoin koko joukkuetta tarkasteltaessa.

Toisaalta, edellisellä sesongilla Sabresin tehokkaimmaksi puolustajaksi (6+39) yltänyt Ristolainen on tällä kaudella ollut puhvelien tehokkain pakki – tilille on kertynyt toistaiseksi kaksi syöttöä.

Vaikka tilastot eivät isokokoista suomalaista varmastikaan vielä mairittele, tuli kauden avausvoitto maukkaaseen paikkaan.

– On hienoa saada ensimmäinen voitto. Sen ottaminen vieraspelissä oli hienoa. Kaverit löysivät keinon voittoon vaikeassa hallissa, joukkueen päävalmentajaksi täksi kaudeksi palkattu Phil Housley kehui NHL.comin sivuilla.