Debyyttikausi on tuonut SM-liigassa 15 otteluun hienot 3+4-pisteet ja roimasti, lähes 15 minuuttia. Jukureita vastaan reppu venyi jopa kolmen pinnan edestä. Vasta vuonna 2000 syntyneen Jesperi Kotkaniemen alku kotimaan pääsarjassa on ollut upea.

Nuorella, 17-vuotiaalla sentterillä on toisaalta paljon näytettävää kiekkomaailmalle. Ässissä taituroiva lupaus kun on NHL:n varausiässä vasta ensi vuonna.

– En mieti asiaa kauden aikana, sillä omiin peleihin menee ihan tarpeeksi aikaa. Ne asiat tulevat sitten aikanaan eteen, hyökkääjä oli sanonut mahdollisesta varauksesta kysyttäessä NHL.comin suomenkieliselle sivustolle.

Ässät miehittää SM-liigassa seitsemättä sijaa. Jos on joukkueen alkukausi ollut vähintäänkin hieno, niin samaa voi sanoa myös Kotkaniemestä. Alussa mainitut tilastot kertokoot tästä.

– Olen mielestäni päässyt hyvin omaan pelaamiseeni kiinni, vaikka ensimmäisissä otteluissa luonnollisesti jännittikin ja kiekot hieman pomppi.

– Nyt peli on vapautunut ja turha hermoilu on hävinnyt. Vahvuuteni tulevat esiin parhaiten kiekollisessa pelaamisessa, jossa hyvät ketjukaverit ovat olleet auttamassa, Kotkaniemi listasi.

Hyökkääjälupaus saattaa olla suuremmalle kiekkoyleisölle vielä suhteellisen tuntematon nimi. Hänen suurin saavutus on viime keväänä voitettu alle 18-vuotiaiden MM-hopea.