Kuten Leijonat.com aiemmin lauantaiaamuna kirjoitti, on Jesse Puljujärven alkukausi AHL:ssä ollut tuloksellisesti haastava. Suomalaislupaus on saalistanut ainoastaan kaksi syöttöpistettä, kun samaan aikaan hänen syrjäyttäjänsä Kailer Yamamoto on painanut NHL:n puolella Edmonton Oilersin sotisovassa jo pisteet 0+3 ainoastaan viidessä pelissä.

Yhdysvaltalaisen näytöt ovat olleet suhteellisen miehekkäät, onhan hän joutunut – tai päässyt, miten vaan – hurjaan paikkaan supertähti Connor McDavidin rinnalle. Ykkösketjun laituri on nyt rautaista itseluottamusta täynnä, vaikka Oilers on lähellä läntisen konferenssin pohjaa.

Yamamotoa ja Puljujärveä vertailtaessa pinnalle nousee kaksi oleellista seikkaa. Suomalaisen hyökkäyspään taitojen on kerrottu olevan paremmat, mutta puolustuksellisesti Puljujärven sen sijaan tarvitsee tehdä töitä edelleen.

Sen tietää myös kanadalainen, joka on täynnä itseluottamusta henkilökohtaisesti onnistuneen alkukauden jälkeen.

– Luulen, että minulla on paljon enemmän (annettavaa). Tunnen oloni mukavaksi, kun pelit jatkuvat, Yamamoto oli pohtinut Sportsnetin mukaan.

Kuten todettua, vastaavasti Puljujärvi on ollut varjojen mailla AHL:ssä. Toisaalta, voisiko vähäinen pistemäärä (0+2) selittyä sillä, että nyt suomalainen mahdollisesti keskittyy oikeasti puolustamisen hiomiseen myös aidoissa pelitilanteista ja sen kautta murtautuisi jälleen lähemmäksi taalajäitä?