Jääkiekon Mestarien liigan CHL:n pudotuspelit käynnistyvät tänään. Arpa heitti oikukkaasti kilpailussa ainoina suomalaisjoukkueina mukana olevat JYPin ja Tapparan vastakkain. Kaksiosainen ottelusarja pyörähtää käyntiin tänään Jyväskylän Hippoksella.

JYPin hyökkääjä Joonas Nättinen (kuvassa) näkee toisen suomalaisjoukkueen kohtaamisessa pelkästään hyviä puolia. Erityisesti lyhyt välimatka miellyttää JYP-hyökkääjää

– Se on kyllä erittäin iso plussa. Eritoten kun meillä on ollut tosi tiukka ohjelma elokuusta asti, Nättinen sanoo JYPin verkkosivujen haastattelussa.

– Ehdottomasti Tappara on meille enemmän kuin mieluisa vastus pelata. Heidän pelityylinsä sopii meille hyvin, Nättinen pohtii.

Kumpikin joukkue haluaa kovasti menestyä myös CHL:ssä, joten otteluparin tärkeydestä ei ole epäselvyyttä.

– Edessä on tähän mennessä yksinkertaisesti syksyn tärkein peli, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi luonnehtii Tapparan verkkosivuilla.

JYP ja Tappara kohtasivat viime perjantaina Jyväskylässä Liigan merkeissä. Tuolloin Tappara vei voiton vaihe- ja maalirikkaasta ottelusta vain neljä sekuntia ennen jatkoajan loppua syntyneellä 5–4-ylivoimamaalilla.

– Sanomattakin on selvää, että puolustuspään pitää olla timanttia. Tappara on erittäin tehokas ja hyökkäysvoimainen joukkue. Kuten viime viikolla nähtiin, niin yhteenkään merkkausvirheeseen ei ole varaa. He rankaisevat heti, tällä Liiga-kaudella tehot 4+11=15 summannut Nättinen ennakoi.

Myös Rautakorven mukaan edellinen kohtaaminen on vielä hyvin muistissa.

– Varmasti tietynlainen möyriminen, painiminen, tappelu ja taistelu mitä viimeksi oli perjantaina siellä, se on selvästi pelaajien iholla ja höyryissä vielä, että sitä kautta joukkueeseen tulee luontainen kova valmiustila, Rautakorpi arvelee.

Kyseisen Tappara-ottelun aikana JYP myös julkisti uusvanhan vahvistuksensa, slovakkihyökkääjä Michel Miklikin sopimuksen. Miklik pelaa illalla tämän kauden ensimmäisen ottelunsa JYP-paidassa.

35-vuotias Miklik iski JYPissä viime kaudella 11 runkosarjaottelussa tehot 7+3=10. Pudotuspelien 15 ottelussa mies kasasi tehot 6+3=9.