Liiga-joukkue Kouvolan KooKoo on solminut kaksi loppukauden kestävää sopimusta puolustajiensa kanssa.

Jyri Niemen ja Niko Tuhkasen sopimukset uloittuivat alunperin juuri alkaneeseen maajoukkuetaukoon asti, mutta nyt sopimuksia jatkettiin kauden loppuun.

– Molemmat ovat kasvaneet tärkeäksi osaksi joukkuetta kaukalossa ja sen ulkopuolella. Valitettavasti Robin Jacobssonin toipuminen venyy pitkälle ensi vuoteen, joten tämä oli meille paras ja luontevin ratkaisu, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoo seuran tiedotteessa.

Niemi, 27, pelasi ennen KooKoo-pestiä Liigassa kaksi kautta HPK:ssa ja kaksi Ilveksessä, mutta miehen pelimäärät ovat jääneet vähäisiksi.

Kaudet 2007–10 Niemi pelasi Kanadan junioriliigassa Western Hockey Leaguessa Saskatoon Bladesin riveissä ja kolme seuraavaa kautta AHL:ssä Connenticut Whalesin paidassa. NHL-seura New York Islanders varasi Niemen kesällä 2008 kolmannella varauskierroksella numerolla 72.

Niemi toimi Nuorten Leijonien kapteenina alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa 2009–10. Turnauksessa tehot 3+2=5 kerännyt Niemi voitti puolustajien maalipörssin. Tällä kaudella KooKoossa Niemi on summannut 14 ottelussa pisteet 1+4=5.

Tuhkanen, 29, on pelannut Liigassa hajanaisia pätkiä kaudesta 2008–09 lähtien. Liigaotteluja miehelle on kertynyt 191 ja näissä tehot 12+35=47. Lahden Kiekko-Reippaan kasvatti kävi kaudella 2008–09 pelaamassa myös Valko-Venäjän pääsarjassa Neman Grodnon joukkueessa sekä Ruotsin 1. divisioonassa Björklövenin paidassa.

Tällä kaudella Tuhkanen on kerännyt 22 ottelussa pisteet 0+7.

Lähde: KooKoon tiedote.