Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue esiintyi vahvasti USA:n Fort St Johnissa pelattavan World Hockey Challenge -turnauksen päätösottelussa. Rakas länsinaapuri Ruotsi jäi nuorten Leijonien jalkoihin miesten MM-finaalista 2011 tutuilla lukemilla 6-1.

Suomen tehokkaimpia pelaajia ottelussa olivat Patrik Puistola (1+2), Henri Nikkanen (2+0) ja Mikko Petman (1+1).

Suomen päävalmentaja Mika Marttila oli tyytyväinen erityisesti maalinteon tehokkuuteen sekä ottelun aikana parantuneisiin otteisiin. Myös onnistumisten jakautuminen usealle pelaajalle miellytti päävalmentajaa. Peräti kymmenen Suomen pelaajaa pääsi tehopisteille.

– Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tiiviissä turnauksessa urheilullisuuden merkitys korostuu, ja siinä olemme monia muita maita edellä, Marttila sanoi Leijonat.fi -sivulla julkaistussa otteluraportissa.

Lue otteluraportti kokonaisuudessaan tästä linkistä.