Mitä ihmettä? Liiga-hyökkääjän piti saada kaksi jäähyä – iski sen sijaan tärkeän maalin!

KalPan ja Lukon välisen eilisen liigaottelun katsojat hämmästyivät suuresti näkemästään ottelun ratkaisuhetkillä.

Lukon Arttu Ilomäki tasoitti numeroiksi 1–1 ajassa 56.37 osumalla, jota voi hyvällä syyllä nimittää tahtomaaliksi.

Mutta, kuten maalinteossa yleensä, osumaan vaadittiin myös aimo annos viekkautta. Ilomäki huiputti surutta niin KalPan puolustajia kuin ottelun tuomaristoakin. Ilomäen voi sanoa toimineen vähintäänkin sääntöjen harmaalla alueella.

Samaan aikaan kun Lukon hyökkääjä Toni Koivisto sai kiekon KalPan maalin taakse, Ilomäki veti maalin edessä KalPan puolustajalta Santeri Lukalta maalin kulmalla jalat alta tyylipuhtaalla kampilla. Sekunti myöhemmin samanlainen viikate kävi toisen KalPa-pakin Juuso Riikolan jalkoihin. Tämän maatessa jään pinnassa pitkällään Koivisto syötti maalin eteen Ilomäelle, joka laukoi tasoitusmaalin suoraan syöstöstä.

KalPa protestoi osumaa aivan syystä. Kumpikin Ilomäen kampeista oli kirkkaasti jäähyn arvoinen. Ottelun tuomareilta kampit menivät kuitenkin tyystin ohi. Tuomarit kyllä tarkistivat tilanteen videolta, mutta vain sen osalta, kävikö kiekko maalissa.

Ilomäen maalin ansiosta Lukko sai ottelusta tasapelipisteen. KalPa voitti kamppailun lopulta rankkarikilpailun jälkeen.

Voit katsoa kyseisen tilanteen alta Ruutu Urheilu -palvelun twiitistä.