Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat äityneet aivan huikeaan vireeseen viime aikoina. Aho teki maalin kaikissa viikon aikana pelatuissa neljässä ottelussa ja saalisti lisäksi viisi syöttöpistettä. Teräväisen saldo näissä neljässä ottelussa oli vielä yhden maalin verran parempi eli 5+5=10.

Viime yönä NY Islandersia vastaan Aho teki maalin ja syötti kaksi Teräväisen osumaa. Luonnollisesti Teräväinen syötti Ahon komean ylivoimamaalin.

Teräväisen mukaan kaksikon tehovireen taustalla on – hyvä tuuri!

– Olemme saaneet onnekkaita pomppuja ja onnistuneet tekemään niistä maaleja. Menemme vain kentälle ja yritämme olla ajattelematta liikoja, Teräväinen kommentoi Islanders-pelin jälkeen nhl.comilla.

Ahon maali ottelun toisella minuutilla sekä Teräväisen toisen erän lopulla tekemä 4–2-maali syntyivät ylivoimalla.

– Ylivoimassamme on ollut pientä tuskaa, joten oli hyvä saada vihdoin vähän onnistumisia. Vaikkemme tekisi (ylivoimalla) maaleja, haluamme luoda muutaman hyvän maalipaikan. Aikaisin syntynyt ylivoimamaali oli tänään hyvä juttu, Teräväinen kommentoi.

Hurricanesin päävalmentajalla Bill Petersillä oli hieman analyyttisempi selitys Teräväisen maaleille.

– Hänellä on hyvä ja vaarallinen laukaus. Hän lähettää laukauksensa liikkeelle taitavasti. Mielestäni hänen laukauksensa on aliarvostettu. Se on myös painava. Hän vain ei käytä sitä niin usein kuin pitäisi. Mutta kun hän nyt on saanut onnistumisia, toivottavasti hän jatkaa ajattelemista samalla tavalla, Peters sanoi nhl.comille viitaten Teräväisen laukaisuhalukkuuteen.